Alles is uitvogelbaar

“Vooruitgang, geen perfectie”

Hier word ik elke dag om 07.00 aan herinnerd door mijn telefoon. Met een zoontje van een paar maanden en een imposter syndrome van 20+ jaar oud is dit elke dag weer een welkome boodschap. Vaak word ik later dan 07.00 wakker en dan is dit een van de eerste dingen die ik lees. 

“Alles is uitvogelbaar”

Dit is mijn reminder om 09.00. Net als alle andere boodschappen is dit afkomstig uit het gelijknamige boek van Marie Forleo: Alles is uitvogelbaar. Ik heb dit een tijdje geleden gelezen en de boodschappen die het meest in mij opriepen als dagelijkse reminder ingesteld. Alles is uitvogelbaar. Dus ook starten als coach of voor het eerst een website maken. Of het wennen aan alle veranderingen die gepaard gaan met een kindje. Steeds meer mogelijkheden halen uit een appartement met drie kamers tijdens een pandemie.

“Helderheid komt door te doen, niet door denken”

14.00. Op een goede dag heb ik dan net geluncht en het grootste deel van de dingen die ik wilde doen al volbracht. Op een slechtere dag ben ik nog nergens aan toe gekomen. Het vervelende is dat, hoewel het niet lukt om dingen gedaan te krijgen, er altijd zat tijd is om hierover na te denken. Dus dat doe ik vaak ook uitgebreid. Vandaar dat het voor mij fijn is om eraan herinnerd te worden (binnen kantooruren dus ook nog mooi op tijd om dingen te kunnen regelen) dat ik gewoon aan de slag moet gaan. Ik kan lijstjes blijven maken totdat ik echt klaar ben om aan de slag te gaan maar ik weet inmiddels dat wachten op het juiste moment een heel effectieve manier is om dingen (die overigens vaak ook heel erg mee blijken te vallen) uit te stellen. Dus tijd om te doen.

“Je zou de droom niet hebben als je het niet al in je had om die droom te verwezenlijken” 

Dit is mijn uitsmijter om 17.00. Op dagen dat dingen minder soepel gingen dan ik gehoopt had is dit mijn herinnering aan dat het wel goed zal komen en dat er morgen weer een nieuwe dag is met nieuwe mogelijkheden. Dat iets mij vandaag niet gelukt is betekent niet dat ik het niet kan, maar dat ik de oplossing nog niet gevonden heb. Dit is oké. Morgen begint gewoon weer met “vooruitgang, geen perfectie” en wie weet wat ik dan allemaal voor elkaar kan krijgen.

Er zijn dagen dat deze reminders me vooral laten weten dat het alweer tijd is om over avondeten na te denken maar er zijn ook dagen dat ze mij net het zetje geven waar ik behoefte aan heb. Gezien de lage investering die deze reminders gekost hebben is elke keer dat ze een positieve uitwerking hebben pure winst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: